Vettel: Στάθηκα λίγο τυχερός

Σχετικά άρθρα

Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τη Ferrari, η οποία κατάφερε να μετουσιώσει σε νίκη την ταχύτητα που έδειξε στις δοκιμές. Η Mercedes έδειξε πως έχει ακόμα το πλεονέκτημα στον έναν γύρο, αλλά η SF70H έδειξε σήμερα ότι τα πηγαίνει πολύ καλά στη διαχείριση των ελαστικών, με τη φθορά να είναι μικρότερη και τον Sebastian Vettel να μένει για περισσότερους γύρους με την υπέρ-μαλακή γόμα, όντας μάλιστα ικανός να πιέσει.

Ο οδηγός που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός καθυστέρησε χαρακτηριστικά να μπει για τη δική του αλλαγή, συνεπώς ο Lewis Hamilton κόλλησε πίσω του, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, την ώρα που ο Vettel βγήκε μπροστά από τον οδηγό της Red Bull και άνοιγε τη διαφορά μετά το πρώτο pit stop.

Ο Γερμανός παραδέχεται ότι η τύχη ήταν με το μέρος τους σήμερα, αλλά δεν αποδίδει όλη τη νίκη στον Verstappen, αφού ήταν ικανός να μείνει κοντά στον Hamilton και στη συνέχεια να πιέσει την SF70H πριν από το πρώτο pit stop.

Δυσκολευόμουν να ακολουθήσω, αλλά εξακολουθούσα να κυνηγώ. Ήξερα ότι έπρεπε να είσαι ακριβώς πίσω του. Από τη στιγμή που μπήκε μέσα, δεν υπήρχε νόημα να ακολουθήσω. Μείναμε έξω, τα ελαστικά ακόμα άντεχαν και ο ρυθμός φαινόταν εντάξει. Ήταν πολύ δύσκολο. Ήξερα ότι ο Max θα δοκιμάσει κάτι, αλλά έμεινα μπροστά.

Αυτό ήταν προφανώς κρίσιμο για τον αγώνα μας, προσπάθησα να πιέσω όσο πιο πολύ μπορούσα, ο Max ήταν ακόμα έξω, η διαφορά άνοιγε και ήλεγχα τον αγώνα. Ήμασταν λίγο τυχεροί με την κίνηση που συνάντησε, αλλά τον ωθήσαμε στα pits, είχε ένα μεγάλο προβάδισμα για να μείνει έξω και να ελέγξει τον αγώνα. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό και είμαι πολύ χαρούμενος.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών ελαστικών είναι ότι ο οδηγός μπορεί να τα πιέζει περισσότερο. Αυτό ήταν πολύ ευχάριστο για τον Vettel, ο οποίος πήρε ό,τι μπορούσε αυτά μέχρι τη στιγμή της αλλαγής.

Ήταν πολύ ευχάριστο. Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας σε σχέση με πέρυσι, όπου έπρεπε να κάνεις πολλή διαχείριση. Τώρα, νομίζω ότι είμαστε λίγο πιο «ωμοί», ειδικά στο ξεκίνημα. Ακόμα κι αν δεν ήταν μάχη ρόδα με ρόδα, έβλεπα ότι ο Lewis πίεζε πολύ σκληρά. Ήταν ωραίο που μπορούσαμε να πιέσουμε μέχρι το πρώτο pit stop.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

30 χρόνια χωρίς ε-Senna

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα...