Απετράπει προσπάθεια κλοπής των λειψάνων του Enzo Ferrari

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές μια συμμορία σχεδίαζε να κλέψει τα λείψανα του θρύλου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, από το νεκροταφείο του San Cataldo στην Modena, με σκοπό να ζητήσουν λύτρα.

H προσπάθεια απετράπη, καθώς μια σειρά επιδρομών από 300 στρατιωτικούς και αστυνομικούς οδήγησαν σε 34 συλλήψεις σε όλη την Ιταλία. Η συμμορία, η οποία συνδέεται με δραστηριότητες ναρκωτικών και λαθρεμπορίου όπλων, είχε βάση την πόλη Orgosolo στη Σαρδηνία, με άλλα μέλη της να βρίσκονται στην περιφέρεια της Emilia, της Λομβαρδίας, της Βένετο και της Τοσκάνη, τα οποία είναι, επίσης, υπό κράτηση.

Το σχέδιό τους ήταν να κλέψουν το φέρετρο του Enzo Ferrari, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών στις 14 Αυγούστου του 1988, και να καταφύγουν στα Απέννινα Όρη, απαιτώντας λύτρα από την οικογένεια της Ferrari ή την εταιρεία.

Ένα μέλος από τη συμμορία είχε ήδη κάνει την εμφάνιση του στον τάφο, με την επιχείρηση να ξεκινά μετά από αίτημα της περιφερειακής διεύθυνσης κατά της μαφίας, με τον στρατό να ακυρώνει το τρελό αυτό σχέδιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...