Η Toyota ανακαλεί 2,9 εκατ. αυτοκίνητα λόγω Takata

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Toyota, προχωρά στην ανάκληση επιπλέον 2,9 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata. Τα περισσότερα αυτοκίνητα (κυρίως Corolla Axio sedan και RAV4) βρίσκονται σε Ιαπωνία, Κίνα, Ωκεανία αλλά και άλλες περιοχές. Η Toyota ανακοίνωσε επίσης, ότι οι ανακλήσεις αφορούν περίπου 1,16 εκατομμύρια οχήματα από Ωκεανία, Μέση Ανατολή και άλλες μικρότερες αγορές, ενώ περίπου 750.000 οχήματα είχαν ανακληθεί στην Ιαπωνία.

Παράλληλα, η Fuji Heavy Industries, κατασκευάστρια εταιρεία των Subaru, Mitsubishi και των φορτηγών Hino Motors ανακάλεσε επίσης περίπου 240.000 οχήματά της στην αγορά της Ιαπωνίας λόγω του ίδιου δυνητικού προβλήματος στο σύστημα φουσκώματος στους αερόσακους της Takata,το οποίο μπορεί να εκραγεί μετά από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι οι οποίοι συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αρμόδιες αρχές, το συγκεκριμένο σύστημα φουσκώματος της Takata περιέχει μια χημική ένωση νιτρικού αμμωνίου η οποία θεωρείται μη ασφαλής όταν χρησιμοποιείται χωρίς παράγοντα ξήρανσης, και γι αυτό το λόγο έχει προχωρήσει στην ανάκληση περί των 100 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι οι τελευταίες ανακλήσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης ανάκλησης της Takata, έπειτα από εντολή των διεθνών αρχών για τις οδικές μεταφορές πέρυσι. Τα οχήματα που πωλούνται στη Βόρεια Αμερική, την μεγαλύτερη αγορά της Toyota, βρίσκονται εκτός της τελευταίας αυτής ανάκλησης οχημάτων.

Στην παρούσα φάση, η Takata αναζητά αγοραστή, προκειμένου να πληρώσει τα έξοδα που σχετίζονται με τις ανακλήσεις. Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η εταιρεία δήλωσε ένοχη στις ΗΠΑ, στα πλαίσια συμβιβασμού ύψους 1 δισ. δολαρίων για τους ελαττωματικούς αερόσακους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...
Autoblog.gr