Η Dyson είναι μια πασίγνωστη εταιρία παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικών σκουπών, στεγνωτήρων χεριών, ανεμιστήρων χωρίς έλικες και θερμαντήρων και πρόσφατα πήρε κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ύψους 16 εκατ. λιρών, 20,64 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά και ένα εργοστάσιο μπαταριών Η εταιρία έχει την έδρα της στη πόλη Malmesbury, και η συνολική χρηματοδότηση που έχει δεσμεύσει για την ώρα είναι τα 174 εκατ. λίρες (224,5 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο η εταιρία παραιτήθηκε από την άδεια των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τις solid-state μπαταρίες που είχε κατοχυρώσει. Το γιατί η εταιρία προχώρησε σε κάτι τέτοιο είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, με τα συγκεκριμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να επέτρεπαν την δημιουργία solid-state (στερεάς κατάστασης) μπαταριών που θα είχαν διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Αρκετοί κάνουν λόγο πως η κίνηση αυτή οφείλεται στο υψηλός κόστος της άδειας ευρεσιτεχνίας, που φτάνει τα 200.000 δολάρια ετησίως. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο πως η Dyson εντόπισε σημαντικά εμπόδια σε ότι έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής των συγκεκριμένων μπαταριών, που τις καθιστούν μη οικονομικά βιώσιμες. Μένει να δούμε τι προτίθεται να κάνει η εταιρία με το ηλεκτρικό αυτοκίνητό της.