Θες ένα κλασσικό Barracuda του 1971; Ξανασκέψου το

Σχετικά άρθρα

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει πολλά κλασσικά αυτοκίνητα να πωλούνται σε εξωπραγματικές τιμές, κυρίως μέσω οίκων δημοπρασιών. Είτε ιταλικά, γερμανικά αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάποιοι τα βλέπουν ως επένδυση και ως ευκαιρία να θησαυρίσουν. Και γιατί όχι δηλαδή, αφού υπάρχουν πολλοί που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά (σε κάποιες περιπτώσεις πάρα πολλά) λεφτά για να τα αποκτήσουν. Το πιθανότερο βέβαια όχι επειδή είναι συλλέκτες ή παθιασμένοι για τα κλασσικά αυτοκίνητα αλλά για να τα κρατήσουν σε κάποιο γκαράζ και να τα μεταπουλήσουν με κάποιο “καπέλο” στην τιμή.

Μιλώντας λοιπόν για κλασσικά αυτοκίνητα των οποίων η τιμή έχει εκτοξευθεί ερχόμαστε σε ένα Plymouth Barracuda του 1971. Όντας σε άριστη κατάσταση μπορεί να πιάσει μέχρι και τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ή αλλιώς 58.000% πάνω από την πραγματική του αξία! Αν είχες δηλαδή κάποια θεία από το Σικάγο και έχεις κληρονομήσει κάποιο Barracuda και τόσο καιρό έλεγες τι να το κάνω το χάρβαλο, ξανασκέψου το.

Οι εκτιμητές της Black Book ισχυρίζονται πως το Barracuda είναι με διαφορά το πρώτο στη σχετική λίστα που έχουν φτιάξει με αυτοκίνητα που η τιμή του είναι υπερπολλαπλάσια της πραγματικής, αφήνοντας πίσω ιστορικά αυτοκίνητα όπως την Shelby του 1967 ή την 911 του 1965.

Κάτι τέτοια μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πόσο θα αξίζουν τα αυτοκίνητα μας σε 40-50 χρόνια. Ok, όχι όλα προφανώς, αλλά π.χ. ένα κάπως limited hot hatch θα μπορούσε να φτάσει αρκετά ψηλά. Όσοι έχετε κάτι τέτοιο σκεφτείτε το, ίσως αξίζει να μην το κυκλοφορείτε πολύ πλέον.

ΠηγήMarket Watch

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...