Η Audi πριν 4 μήνες μετονόμασε το τμήμα quattro GmbH σε Audi Sport GmbH, το οποίο έχει ως βασικές δραστηριότητες την παραγωγή του R8 και των υπολοίπων RS μοντέλων της εταιρίας, και θέλοντας να γιορτάσει αυτή τη κίνηση, αλλά και να φέρει πιο κοντά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό το supercar της, παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης, το R8 Audi Sport edition.

Αυτό θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 200 μονάδων, και θα είναι διαθέσιμο σε ασημί, κόκκινο και μαύρο, δηλαδή τα χρώματα της Audi Sport. Παρόλα αυτά, οι τυχεροί πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν και άλλα χρώματα, αλλά ανεξαρτήτως επιλογής, οι πλαϊνές εισαγωγές αέρα και τα καλύμματα των καθρεφτών θα είναι βαμμένα σε κόκκινο χρώμα.

Εκτός των παραπάνω, σε χρώμα μαύρο τιτανίου είναι βαμμένο το εμπρός splitter, η μάσκα και ο διαχύτης. Οι 20άρες ζάντες είναι από σφυρήλατο αλουμίνιο, και “ντύνονται” με ελαστικά 245/30 εμπρός και 305/30 πίσω.

Τέλος, ανοίγοντας την πόρτα θα δεις τα φωτιζόμενα μαρσπιέ να γράφουν Audi Sport και τον αύξοντα αριθμό του αυτοκινήτου. Όλο το σαλόνι είναι επενδυμένο με Nappa δέρμα, ενώ υπάρχουν κόκκινες και μαύρες επενδύσεις. Οι παραγγελίες του μοντέλου θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο μήνα, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκίνητων να γίνονται στα τέλη του καλοκαιριού. Η τιμή του για την “απλή” έκδοση με τα 540 άλογα ξεκινάει στην Γερμανία από τα €181.900, ενώ η δυνατότερη Plus έκδοση με τα 610 άλογα ξεκινάει από τα €205.800.