Έχουμε ακούσει για “πατέντες” στο tuning, αλλά αυτό που έκανε ένας 28χρονος Καναδός μπαίνει στο Hall of Shame.

Όλα έβαιναν καλώς για το πλήρωμα του περιπολικού από την Τροχαία της Οτάβα. Η βάρδια κυλούσε με τους καθιερωμένους ελέγχους, τα πικρά πρόστιμα, λίγη βαρεμάρα. Ρουτίνα. Ξάφνου, περνάει από μπροστά τους ένα Toyota Tercel του 1999. Αυτό εδώ το όπλο

Εκ πρώτης όψεως δεν είχε κάτι σοβαρό. Φώτα φρένων που δεν λειτουργούσαν. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το ιαπωνικό σεντάν για έλεγχο, περιμένοντας να κόψουν μια μικρή κλήση και να πάει ο καθένας στην δουλειά του. Ο οδηγός του Tercel υπέπεσε σε τρία απανωτά φάουλ, καθώς δεν είχε ασφάλεια, ΚΤΕΟ και ένα ανοιχτό μπουκάλι μπύρας δέσποζε στο δεξί κάθισμα. Οι “Ottawa’s Finest” αντιλήφθηκαν ότι έπιασαν λαβράκι και άρχισαν να ξεψαχνίζουν το Toyota, προκειμένου να συντάξουν ένα ωραιότατο “σεντόνι” για πρόστιμο. Τα λάστιχα ήταν τελειωμένα (3/4 καραφλά), οι υαλοκαθαριστήρες έλειπαν, τα εμπρός φλας δεν λειτουργούσαν. Και τα καλύτερα έρχονταν.

Πίσω αριστερά τον ρόλο του σετ αμορτισέρ-ελατηρίου έπαιζε ένας συνδυασμός ξύλου-συρματόσχοινου! Το δελτίο της αστυνομίας ανέφερε πως αυτή η ιδιοκατασκευή ήταν το μόνο που εμπόδιζε την ανάρτηση από το να καταρρεύσει. Ο Καναδός “Μαγκάιβερ” χρεώθηκε 481 δολάρια για χρήση αλκοόλ (το αλκοτέστ το πέρασε, πάντως) και ένα κατεβατό προστίμων για σωρεία παραβάσεων στη συντήρηση του αυτοκινήτου. Αλλά, χαλάλι. Δεν δίνεις κάθε μέρα ουσία στην κυριολεκτική ερμηνεία του όρου “ανάρτηση-κούτσουρο”.