Χαράς ευαγγέλια για τους ρομαντικούς και νοσταλγούς της χρυσής εποχής του DTM, καθώς, στα πλαίσια των αγώνων στο Norisring, δηλαδή στους δημόσιους δρόμους της Νυρεμβέργης (30 Ιουνίου- 2 Ιουλίου) και στο Nürburgring (8- 10 Σεπτεμβρίου), το Tourenwagen Classics επιστρέφει και οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να θυμηθούν και να θαυμάσουν από κοντά τα “ιερά τέρατα” του παρελθόντος που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο κορυφαίο Πρωτάθλημα Τουρισμού του κόσμου.

Οι δεκαετίες του ’80 και του ’90 ξαναζωντανεύουν σε αυτές τις δύο πίστες και 42 οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους θα δώσουν το παρόν στις συναντήσεις αυτές. Μερικά από τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι αυτά των Alexander Burgstaller, Christian Danner, Altfried Heger, Marc Hessel, Volker Schneider, Volker Strycek (ο πρώτος πρωταθλητής του DTM) και Kurt Thiim (o Δανός πρωταθλητής του 1986). Οι οδηγοί θα παρουσιαστούν στο DTM Fan Village, με το “μενού” να περιλαμβάνει συνεντεύξεις, βιογραφικά αφιερώματα και συζητήσεις με τους φιλάθλους που θα παραστούν στα paddocks.

Βέβαια, το highlight των συναντήσεων θα είναι δύο αγώνες διάρκειας 40 λεπτών, με ένα δίλεπτο υποχρεωτικό pit stop κατά το οποίο θα γίνεται και αλλαγή οδηγών. Πριν, θα έχουν προηγηθεί τα ελεύθερα δοκιμαστικά και κατόπιν θα λαμβάνουν χώρα δύο 20λεπτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για την επίτευξη του καλύτερου χρόνου. Για το Tourenwagen Classics, δήλωσε το μέλος της επιτροπής του DTM Florian Zitzlsperger:

Το DTM ήταν και εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο Πρωτάθλημα Τουρισμού. Συγχρόνως, γιορτάζουμε την ένδοξη ιστορία του πρωταθλήματος με το Tourenwagen Classics φέτος. Με αυτό στο πρόγραμμα των αγώνων σε Norisring και Hockenheim, ενώνουμε την αρχή και την μακρά ιστορία του DTM με το παρόν και η επιλογή των δύο συγκεκριμένων πιστών δεν είναι τυχαία. Φέτος, το πρωτάθλημα θα γιορτάσει τον 40ο του αγώνα στο Norisring και τον 90ο στο Nürburgring.