DTM 2018 Spielberg, 2ος Αγώνας: Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Rene Rast!

Σχετικά άρθρα

“Ποτέ μην ξεγράφεις τον πρωταθλητή!” Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του σημερινού άρθρου για τον 18ο αγώνα της χρονιάς στο DTM, που έλαβε χώρα στην αυστριακή πίστα του Spielberg. Ο “οδοστρωτήρας” που ακούει στο όνομα Rene Rast σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και έθεσε (πολύ) γερά τις βάσεις για την υπεράσπιση του τίτλου του. Επίσης, μπήκε στο κλειστό κλαμπ των οδηγών στην ιστορία του DTM που έχουν σημειώσει 4 συνεχόμενες νίκες. Αυτοί είναι τα “ιερά τέρατα” του θεσμού, Klaus Ludwig (1989), Nicola Larini (1993) και Alessandro Nannini (1993/1994, 1996). Mάλιστα, o Rast γίνεται ο πρώτος οδηγός στη σύγχρονη ιστορία του DTM-από το 2000 και μετά, δηλαδή- που καταφέρνει κάτι τέτοιο! Ακόμη, η νίκη αυτή ήταν η υπ’αριθμόν 100 για την Audi στο πρωτάθλημα.

Στους 4 τελευταίους αγώνες, σε Nürburgring και Spielberg, ο Rast συγκέντρωσε τους 106 από τους 199 βαθμούς του στην κούρσα του πρωταθλήματος των οδηγών και πηγαίνει στον 10ο και τελευταίο γύρο της χρονιάς στο Hockenheim στην τρίτη θέση, 30 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Paul di Resta και 26 αντίστοιχα από τον Gary Paffett. Nα υπενθυμίσουμε, ότι πέρσι βρισκόταν 21 βαθμούς πίσω από τον Mattias Ekström, αλλά κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στα του αγώνα, η Audi έκανε το “1-2”, αφού ο Nico Müller τερμάτισε στη δεύτερη θέση και το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Gary Paffett , ο οποίος κράτησε πίσω του τον έτερο διεκδικητή του φετινού τίτλου, Paul di Resta, και οι δυο τους χάρισαν ωραίες μάχες για την τρίτη θέση. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Joel Eriksson, Pascal Wehrlein, Timo Glock, Mike Rockenfeller, Philipp Eng και Εdoardo Mortara.

Η Mercedes είναι έτοιμη να κάνει το triple στους τίτλους, καθώς σήμερα αναδείχθηκε πρόωρα πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές με συγκομιδή-ρεκόρ, έχοντας συγκεντρώσει 865 βαθμούς, έναντι 563 της BMW και 483 της Audi.

Ο επόμενος και τελευταίος γύρος πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου, κλασικά πια, στην πίστα του Hockenheim. Paul di Resta, Gary Paffett και Rene Rast είναι οι τρεις διεκδικητές, με τον έναν από τους τρεις να γεύεται τον νέκταρ της επιτυχίας του τίτλου για δεύτερη φορά. O di Resta αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2010, ο Paffett το 2005 κι ο Rast πέρσι. Αν ο Rast κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα είναι ο τρίτος οδηγός στην ιστορία του DTM που θα κάνει το “back to back” στους τίτλους, μετά τους Bernd Schneider (2000,2001) και Timo Scheider (2008,2009).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του 18ου αγώνα και τις βαθμολογίες μπορείς να τα δεις εδώ κι εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr