Η GM ξανανοίγει το πρώτο της εργοστάσιο

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο εργοστάσιο της General Motors ήταν το Durant-Dort Factory One, το οποίο πλέον άνοιξε ξανά τις πύλες του, μετά από την ανακαίνιση που του έκανε η αμερικάνικη εταιρία. Το εργοστάσιο νοικιάστηκε το 1866 από τον William “Billy” Durant και τον Josiah Dort, όντας το εργοστάσιο της εταιρείας Flint Road Cart Company, που αργότερα μετονομάστηκε σε Durant-Dort Carriage Company και έγινε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες αμαξωμάτων στον κόσμο.

Προκειμένου η εταιρία να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς , ο Durant πήρε τον έλεγχο της Buick και την έκανε την πιο επιτυχημένη εταιρία αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με την επιτυχία αυτή να δημιουργεί το 1908 την General Motors. Το εργοστάσιο Durant-Dort Factory One έπαψε να κατασκευάζει αμαξώματα το 1917 και αφού φιλοξένησε διάφορες εταιρίες, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του. Το 2013 η GM αγόρασε το κτίριο και ξεκίνησε την ανακαίνισή του, προκειμένου να το μετατρέψει σε κέντρο έρευνας και εκδηλώσεων.

Το εργοστάσιο πλέον είναι είναι ανοικτό για το κοινό, ενώ χώροι εκδηλώσεων 300 ατόμων είναι διαθέσιμοι προς ενοικίαση. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει περίπου 100.000 ιστορικά έγγραφα της GM, φωτογραφίες αλλά και αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή των αυτοκινήτων στα πρώτα βήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στις σχετικές ειδήσεις η GM ανακοίνωσε πως οι ξεναγήσεις στο εργοστάσιο του Bowling Green στο Κεντάκι σταματούν μετά τις 16 του Ιούνη προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του εργοστασίου, ώστε αυτό να είναι σε θέση να κατασκευάζει τη νέα γενιά της Corvette που θα είναι κεντρομήχανη. Το εργοστάσιο θα αποκτήσει ένα νέο βαφείο που θα είναι ενσωματωμένο στη γραμμή συναρμολόγησης, βοηθώντας έτσι στον εξορθολογισμό της παραγωγής, μιας και το τωρινό βαφείο βρίσκεται στην άλλη άκρη του εργοστασίου σε σχέση με την γραμμή συναρμολόγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα