Λατρεύουμε την τρέλα των αναβάσεων. Γρήγορα, παντός είδους “κτήνη”, oldschool και σύγχρονα αγωνιστικά αλλά και πρωτότυπα αγωνίζονται με μόνο αντίπαλο τον χρόνο και οι οδηγοί τους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανακηρυχθούν νικητές.

Επειδή κατά καιρούς βλέπουμε αρκετά βίντεο με αγωνιστικά με πάνω από 600 ίππους, σήμερα θα δούμε τον Πορτογάλο πολυπρωταθλητή αναβάσεων Pedro Salvador να αγωνίζεται με ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο. Το συγκεκριμένο “φορά” τον κινητήρα των 1000κ.εκ ενός Suzuki GSX-R, ο οποίος με τη συνδρομή ενός turbo, αποδίδει 380 ίππους. Το πιο θεαματικό από όλα είναι ότι το κινητήριο σύνολο έχει να κινήσει το βάρους 513 κιλών πρωτότυπο που, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και στόχος του κατασκευαστή είναι να ανέβει η ιπποδύναμη στα 450 άλογα και το βάρος να μειωθεί στα 470 κιλά!

Ο Πορτογάλος πηγαίνει στο όριο το “κτηνάκι” και πραγματικά, η τρέλα πάει στα βουνά! Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για το SilverCar EF10 μπορείς να βρεις εδώ.