Δημοπρατείται ένα πολύ παράξενο πρωτότυπο Abarth, σχεδιασμού Ghia

Σχετικά άρθρα

Στην δημοπρασία στο Monterey, της California, του οίκο RM Sotheby’s, θα βγει στο σφυρί, χωρίς επιθυμητή τιμή, τον προσεχή Αύγουστο αυτό το μοναδικό Abarth concept του 1953. Για τον σχεδιασμό του παράξενου αυτού πρωτοτύπου υπεύθυνη ήταν η τορινέζικη Carrozzeria Ghia SpA.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση του Τορίνο το 1953, με τον ιταλικό οίκο να σχεδιάζει ένα αμάξωμα για το Abarth 1100 Sport του 1953, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Giovanni Savonuzzi. Όπως βλέπεις το αυτοκίνητο έχει αρκετά αεροδυναμικό αμάξωμα, αντλώντας έμπνευση από τα μαχητικά αεροπλάνα της δεκαετία του ’50. Το σχέδιο αποτελούσε μια εξέλιξη της ταυτότητα της Ghia, καθώς όμοιο ήταν το Fiat 8V Supersonic, και το 2300 Coupé S.

Το συγκεκριμένο concept πουλήθηκε από την Ghia στον Αμερικάνο Bill Vaughn, όπου με την σειρά του έβαλε σήματα Vaughn SS Wildcat, και το παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης το 1954. Ο Vaughn είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητο κινούταν από έναν V8 κινητήρα, αντί του τετρακύλινδρου των 1.100 κ.εκ. που φορούσε το Millecento.

Το πρωτότυπο ήταν χαμένο για πολλά χρόνια, με τον RM Sotheby’s να αναφέρει ότι ανακαλύφθηκε ξεχασμένο σε μια αποθήκη το 1982. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του το αγόρασε το 2010 και ξόδεψε τα επόμενα πέντε χρόνια για να το αποκαταστήσει στην αρχική μορφή και κατάστασή του.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...