Η Lightweight Jaguar E-Type είναι θέαμα σπάνιο και ακριβό αν πρόκειται για δημοπρασία, βλέπεις τότε δεν έβγαζαν αυτοκίνητα επίτηδες σπάνια όπως σήμερα, καθώς όντως δεν ήταν εύκολο να βρουν ενδιαφερόμενους πελάτες που να πληρώνουν πολλά χρήματα, ή απλά δεν χρειαζόταν να βγάλουν περισσότερα, οπότε και έβγαζαν λίγα κομμάτια.

Η Lightweight Jaguar E-Type είναι αυτό το μοντέλο που η Jaguar αποφάσισε να παράξει σε 6 ακόμη κομμάτια φτάνοντας τον αρχικό στόχο των 18, που είχε υποσχεθεί το 1963. Αυτό που βλέπεις σήμερα δεν είναι κάποιο από τα καινούρια αλλά η 7η από τις 12 παλιές και θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bohnams στο φετινό Pebble Beach τον Αύγουστο και εκτιμάται πως θα πιάσει τιμή μεγαλύτερη των 7.000.000 δολαρίων.

Η συγκεκριμένη λοιπόν, όπως όλες οι αρχικές 12, πέρασε τα νιάτα της αγωνιζόμενη σε πάρα πολλούς αγώνες, κερδίζοντας πολλούς αγώνες. Ο αριθμός πλαισίου είναι S850664, συμμετείχε στον αγώνα του Le Mans το 1963 και η κατάστασή της παραμένει πάρα πολύ καλή. Περνώντας την ζωή της μόνο σε πίστα έχει λιγότερα από 6000 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της. Μετά την αγωνιστική της καριέρα πέρασε σε χέρια συλλεκτών αλλά και του μουσείου Cunningham στο Costa Mesa της Καλιφόρνιας μέχρι την εκκαθάρισή του.