Διαψεύδει η McLaren τους ισχυρισμούς για τον Button

Σχετικά άρθρα

Η συμμετοχή του Fernando Alonso στα 500 μίλια της Indianapolis άφησε κενό στην MCL32, την οποία θα καλύψει ο Jenson Button. Ο Πρωταθλητής του 2009 έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες προετοιμασία, καθώς δεν έχει οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της McLaren, συνεπώς θέλει να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος, σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά.

Κάποιοι, όμως, ίσως να πιστεύουν ότι ο Button δεν δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον, αφού δεν συμμετέχει ολοκληρωτικά στο φετινό πρωτάθλημα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Mark Webber, αλλά η ομάδα του Woking και πιο συγκεκριμένα ο COO του Ομίλου, Jonathan Neale, ισχυρίζεται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού ο οδηγός του εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει την ομάδα στην κατάκτηση των πρώτων φετινών βαθμών.

Έχω διαβάσει αυτά που γράφονται και τα έχω δει, αλλά δεν συμφωνώ. Πιστεύω ότι ο Jenson αφιερώνει πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί γι’ αυτό. Περνά χρόνο στον προσομοιωτή, τρέχοντας μόνο σε μία πίστα. Εξοικειώνεται με το μονοθέσιο, τα ελαστικά, το power unit, την ισορροπία και το φρενάρισμα. Πιστεύω πως έχει στο μυαλό του τον αγώνα, χωρίς να υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Το Μονακό είναι ίσως από εκείνες τις πίστες που η συμβολή του οδηγού μετρά περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλες πίστες. Το ξέρει καλά αυτό, έχει επιτύχει εδώ και είναι ένας καλός οδηγός. Όλα μπορούν να συμβούν στο Μονακό, αλλά θα πρέπει να πιέσεις τις πιθανότητες προς το μέρος σου, όντας καλά προετοιμασμένος, βάζοντας Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο μονοθέσιο.

Έχουν περάσει έξι μήνες από την τελευταία φορά που ο «Jens» βρέθηκε μέσα σε μονοθέσιο, αλλά αυτό δεν προβληματίζει τον Neale. Επιπλέον, ο Βρετανός καταλαβαίνει τα λεγόμενα του Button, ότι θα απολαύσει το Grand Prix, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίεση, και είναι μαζί του σε αυτό.

Δεν είμαι οδηγός, οπότε δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά. Είναι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, είναι αριστοκρατικός τύπος και ανυπομονώ να δω πώς θα τα πάει. Είναι ένας ανταγωνιστικός άνθρωπος, είτε αγωνίζεται στο τρέξιμο, στην ποδηλασία, στο κολύμπι ή τους αγώνες, θέλει να είναι ανταγωνιστικός.

Δούλεψε πολύ σκληρά, και οι οδηγοί θυσιάζουν πολλά από τα νέα τους χρόνια, έτσι γιατί να μην απολαύσει κάποια πράγματα που θέλει να κάνει; Το κατανοώ πλήρως αυτό. Υπάρχουν χειρότερα να κάνεις από το να αράζεις στην Καλιφόρνια. Στο τέλος της ημέρας, είναι ακόμα οδηγός αγώνων και θα είναι ωραίο να τον δούμε να επιστρέφει.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα