Επίσημο: Ο Jenson Button θα αντικαταστήσει τον Fernando Alonso στο GP του Μονακό

Σχετικά άρθρα

Η απόφαση του Fernando Alonso να συμμετάσχει στον αγώνα Indianapolis 500 ήταν η είδηση της εβδομάδας σε ότι αφορά τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα η McLaren ανακοίνωσε αυτό που ακουγόταν εδώ και μέρες, πως στο cockpit της McLaren-Honda MCL32 του Ισπανού στο GP του Πριγκιπάτου του Μονακό θα βρίσκεται ο Jenson Button. Ο Button δήλωσε:

Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην F1 για έναν αγώνα και δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα καλύτερο μέρος από το GP του Μονακό. Κέρδισα το συγκεκριμένο Grand Prix το 2009 και είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Είναι ένα δύσκολο σιρκουί δρόμου στο οποίο ένας καλός οδηγός μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Παρότι η McLaren-Honda MCL32 δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, νομίζω πως το Μονακό της ταιριάζει.

Καταλαβαίνω πως δεν μπορούμε να έχουμε μια ρεαλιστική πιθανότητα να κερδίσουμε, αλλά νομίζω πως θα έχουμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε βαθμούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, βαθμοί πολύτιμοι για την ομάδα.

Ο Button διατηρεί την φυσική του κατάσταση στα υψηλά στάνταρ που απαιτεί η F1, με τον ίδιο πρόσφατα να ολοκληρώνει έναν αγώνα τριάθλου. Ο Button όταν σβήσουν τα φώτα εκκίνησης του GP του Μονακό, θα ισοφαρίσει σε εκκινήσεις σε αγώνα της Formula 1, τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Michael Schumacher, φτάνοντας τις 306, και θα βρίσκεται πίσω από τον Rubens Barrichello ο οποίος έχει 322 εκκινήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...