Πριν ακριβώς 3 μήνες, η Porsche παρουσίασε την Panamera Turbo S E-Hybrid, με την συγκεκριμένη έκδοση να αποτελεί την δυνατότερη που μπορεί κάποιος να αγοράσει. Και αυτό γιατί η Panamera Turbo S E-Hybrid φοράει τον 4,0-λιτρο V8 κινητήρα της Turbo, που αποδίδει 550 άλογα, και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων (100 kW), με την συνδυαστική απόδοση να αγγίζει πλέον τα 680 άλογα και τα 850 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται, φυσικά, σε όλους τους τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 3,4 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 310 χλμ/ώρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο COO της Porsche Αμερικής, Joe Lawrence, δήλωσε ότι αυτή είναι η καλύτερη έκδοση που μπορεί κάποιος να αγοράσει με τα λεφτά του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Νομίζω ότι αυτό που διαθέτουμε με την Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid είναι ένα sedan στην κορυφή της γκάμας, που είναι επίσης plug-in υβριδικό όχημα. Παλιότερα τα υβριδικά είχε θέση στη μέση της γκάμας. Σήμερα, το κορυφαίο αυτοκίνητο είναι ένα E-Hybrid.

Πλέον, κάθε κινητήρας στην Panamera είναι turbo. Όταν προσθέτουμε ηλεκτροκίνηση, παίρνετε αυτό που συνηθίζατε να παίρνατε από το turbo, όσον αφορά τις επιδόσεις. Είναι ελκυστικό σε κάποιον που είναι ενθουσιώδης με τις Porsche, αλλά απευθύνεται και σε κάποιον που του αρέσουν τα υβριδικά αυτοκίνητα και έχει προσήλωση σε αυτά, για καλύτερη οικονομία καυσίμου και οικολογική οδήγηση.

Και αυτά τα λόγια στηρίζονται, στο ότι η γερμανική εταιρία ανακοινώνει ότι η κατανάλωση του αυτοκίνητου είναι 2,9 λίτρα/100 χλμ., η ηλεκτρική κατανάλωση στα 16,2 kWh/100 χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 66 γρ/χλμ.