Η BMW μετά το teasing παρουσίασε την M4 GT4, την αγωνιστική έκδοση της M4 για την GT4 κατηγορία της FIA. Αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές, και μέχρι στιγμής Ford, McLaren, Mercedes AMG και Maserati έχουν παρουσιάσει τα αγωνιστικά τους μοντέλα, με την BMW να είναι η τελευταία που θα μπει στον θεσμό, με την M4 GT4.

Οι κανονισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτρέπουν μόνο περιορισμένες τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο, και η BMW αναφέρει ότι το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά του αγωνιστικού θα είναι αυτούσια από το αυτοκίνητο δρόμου. Αυτό σημαίνει ότι θα κινείται από τον twin-turbo, 3,0-λίτρων, εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, με την απόδοση της GT4 να καθορίζεται από το ισοζύγιο εξίσωσης απόδοσης (Balance of Performance), με την M4 να αποδίδει 431 άλογα, και να συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το καπό και οι πόρτες της M4 GT4 είναι από ανθρακονήματα, υπάρχει ένα μπροστινό splitter και μια μεγάλη πίσω πτέρυγα, για να προστεθεί κάθετη δύναμη, ενώ τα καθίσματα, τα φρένα (6-πιστονες δαγκάνες μπροστά και 4-πίστονες πίσω με δίσκους 390 mm και 350 mm αντίστοιχα), και τα πεντάλ προέρχονται από τη M6 GT3.

Η M4 GT4 είναι το ενδιάμεσο στάδιο για κάποιον ιδιώτη ώστε να τρέξει με μοντέλο της βαυαρέζικης φίρμας, καθώς υπάρχει η entry-level M235i Racing και η μεγάλη M6 GT3. Η BMW συμμετείχε και παλιότερα στην GT4 κατηγορία με την M3 GT4, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι παραδόσεις των M4 GT4 θα ξεκινήσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, με τιμή τα 169.000 ευρώ (χωρία ΦΠΑ).