Η Lamborghini με την παρουσίαση της Huracan Performante τάραξε τον κόσμο των supercars (και όχι μόνο), καθώς ένα ατμοσφαιρικό τετρακίνητο αυτοκίνητο κατάφερε να κάνει ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring. Ιθύνων νους πίσω από το αυτοκίνητο είναι ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας, Maurizio Reggiani. Όταν αυτός ρωτήθηκε για την πιθανότητα η Lamborghini να παρουσιάσει μια ελαφρύτερη, ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Huracan, απάντησε:

Ίσως. Έχουμε κάποιες ιδέες για το μέλλον, σίγουρα. Όταν παρουσιάσαμε την Gallardo Superleggera, το ενδιάμεσο βήμα της Gallardo, αυτό το αυτοκίνητο ήταν οριακά καλό σε ότι έχει να κάνει με την άνεση, τον θόρυβο, και τον ήχο από τα πετραδάκια και τα συναφή. Αλλά με αυτό το αυτοκίνητο μπορείς να το χρησιμοποιείς στο Strada mode, και να μην καταλαβαίνεις καμία επιδείνωση της άνεσης του αυτοκινήτου.

Αυτό που κάναμε ήταν να διευρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την “ευγένεια” της χρήσης όλων των συστημάτων μας, ενώ ανοίξαμε τις δυναμικές δυνατότητες του Corsa mode. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, ας το δούμε σε κάποια χρόνια.

Κάτι που περιγράφει ότι η Performante εξακολουθεί να είναι χρήσιμο στο δρόμο, παρά την πολύ υψηλή απόδοσης της. Έχοντας σαν παράδειγμα τις εκδόσεις της Gallardo, μετά την Superleggera παρουσιάστηκαν στην facelifted έκδοση της, η Super Trofeo Stradale και η Squadra Corse.