Οι πωλήσεις του Model S συνεχίζουν να πηγαίνουν πολύ καλά, μιας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, το σεντάν ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla πούλησε περισσότερες μονάδες από το σύνολο των πωλήσεων των S-Class, 7 Series και A8. Συγκεκριμένα η Tesla πούλησε περίπου 7.500 Model S, με την S-Class να κάνει 3.648 πωλήσεις, την 7-Series 2.103 πωλήσεις και το A8 793 πωλήσεις.

Την επιτυχία αυτή δεν ακολουθεί ωστόσο το Model X, του οποίου οι πωλήσεις υποχώρησαν. Σύμφωνα με τον Elon Musk, τα περίπλοκα χαρακτηριστικά, οι falcon πίσω πόρτες και το υψηλό κόστος είναι τα στοιχεία εκείνα που λειτουργούν ανασταλτικά προκειμένου το μοντέλο να γνωρίσει την εμπορική επιτυχία που θέλει η Tesla.

Τέλος ο Musk σε tweet του έκανε γνωστό πως η Tesla θα αργήσει να ξεκινήσει εμπορική πορεία των μοντέλων της στην Ινδία, λόγω του γεγονότος πως όσα αυτοκίνητα δεν κατασκευάζονται στη χώρα, φορολογούνται με φόρο εισαγωγής 125%, κάτι που κάνει τα μοντέλα της Tesla πολύ ακριβά.

 • a_f_a

  σορρυ, το Τεσλα Σ, ειναι αντιστοιχο της Μερσεντες Σ και της 7; κατι δε μου πάει καλά… μάλλον για Ε και 5 αντιστοιχα… μη πω και για C και 3

  • kai γω αυτο σκεφτομουν…….αυτους εχει ανταγωνιστες ????

  • LefterisKa.Ch

   Σιγά μην είναι και αντίστοιχο το CLA το Model S!

  • a_f_a

   πες βρε παλλίκαρε, το Σ με ποιο αντίστοιχο Μερκ / Μπεμβε είναι;

  • LefterisKa.Ch

   ειναι με το sclass, 7 series, απλα εστιαζει το καθε ενα αλλου τα 2 πρωτα στην πολυτελεια και το αλλο στην οικολογια και στην ταχυτητα για αυτο βγαινει και με 700 αλογα (2,4 0-100) οπως και η τιμη του ειναι κοντα στα 80,000 οποτε δεν γινεται να ειναι αντιπαλος με το eclass, 5 series!