Την δική του οπτική κατέθεσε το αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, καθώς όταν ρωτήθηκε -μετά τον αγώνα- αν η Ferrari έδωσε εντολές στους οδηγούς της, ή έστω ενορχήστρωσε με μαεστρία, την νίκη του Sebastian Vettel στο Grand Prix του Monaco, στερώντας από τον Kimi Raikkonen την χαρά να γευτεί την σαμπάνια από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο Αυστριακός απάντησε:

Δεν ήταν ξεκάθαρο το πως θα αποδώσουν τα ελαστικά. Έπρεπε να βάλουν στα pit έναν από τους δύο οδηγούς, και να του βάλουν τα supersoft. Και όπως όλα έδειξαν, τα supersoft δεν ήταν αρκετά γρήγορα, και ο Sebastian ήταν σε θέση να κάνει μερικούς εκπληκτικούς γύρους με τα χρησιμοποιούμενα ultrasoft, και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να περάσει τον Kimi. Δεν νομίζω ότι το είδαν να έρχεται. Στο τέλος της ημέρας, είναι το σωστό αποτέλεσμα για την ομάδα και για το πρωτάθλημα οδηγών, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν ενορχηστρωμένο.

Αν και ο Lewis Hamilton έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη, ο Wolff μιλώντας για την επιβλητική εμφάνιση των Ιταλών, και την επιστροφή της ομάδας από το Maranello στην κορυφή του πίνακα των κατασκευαστών (με διαφορά 17 βαθμών), αλλά και την αύξηση της διαφοράς του Vettel από τον Hamilton, είπε:

Επιτέλους είναι εκεί που ήμασταν όταν κάναμε εμείς τα 1-2, και πρέπει να εξηγήσεις γιατί ο σωστός τύπος κέρδισε. Πρώτα απ ‘όλα, άξιζαν να κερδίσουν, είχαν το γρηγορότερο αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα της ομάδας, το 1-2 είναι καλό. Συγχαρητήρια από την πλευρά μας – πρέπει να τους δώσουμε τα διαπιστευτήρια.