Δόθηκε σήμερα το απόγευμα, στα προπύλαια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όπου και φιλοξενούνται το service park και το αρχηγείο του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις, η εκκίνηση του φετινού αγώνα, με τα 28 πληρώματα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του 3ου γύρου του ERC να περνούν τη ράμπα εκκίνησης, πριν τους ακολουθήσουν τα 43 ελληνικά πληρώματα, που θα αγωνιστούν για το πανελλήνιο και το πρωτάθλημα ιστορικών αυτοκινήτων.

Με το σύνολο των αγωνιζομένων, έχοντας τις προηγούμενες δύο ημέρες πραγματοποιήσει αναγνωρίσεις, να κάνει λόγο για την πολύ καλή προετοιμασία των ειδικών διαδρομών, πλέον δεν απομένουν παρά μόλις λίγες ώρες για τον πραγματικό αγώνα.

Ειδικότερα, αύριο το πρωί ακριβώς στις 09:00 τα πληρώματα θα ξεκινήσουν από το service park για το πρώτο σκέλος, που περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) με συνολικό μήκος 103,06 χιλιόμετρα.  Πρώτη ειδική είναι η  Γραβιά, με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινάει στις 10:08.

Το «παρών» στην εκδήλωση, πέρα από το πλήθος κόσμου, έδωσαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, όπως φυσικά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, και οι δήμαρχοι των περιοχών από όπου πρόκειται να περάσει ο αγώνας.