Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (11:23), η κατατακτήρια ειδική του αγώνα, η οποία αποτελείται από μια διαδρομή 3,7 χλμ., με μαλακό χώμα. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, με 29 βαθμούς Κελσίου, με τον πρώτο χρόνο να κάνει ο Nikolay Grayzin, με Skoda Fabia R5 του, με 2:16,738. Ακολουθεί ο Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5 και +0.871 δευτ., τρίτος ο Magalhaes (επίσης με Fabia R5) με +1.9 δευτ. πιο αργό χρόνο. Έπειτα, o Nasser Al-Attiyah, με το Fiesta του ήταν 2,332 δευτ. πιο αργός, ο Bostanci με +2.786, ο Grzyb με +3.349, ενώ πρώτος Έλληνας ήταν ο Philippedes με +8.708, όντας στην 9η θέση με το Skoda Fabia R5.

Η επιλογή της σειράς εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί στο service park στις 14:00. Στις δηλώσεις τους μετά την κατατακτήρια ειδική, οι οδηγοί δήλωσαν:

Bruno Magalhaes: Ήταν εντάξει, δεν πιέσαμε πολύ. Προσπάθησα να είμαι προσεκτικός, το αυτοκίνητο είναι καλό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό ράλλυ.

Kajetan Kajetanowicz: Έχουμε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, καλό προαίσθημα, και ελπίζω να το διασκεδάσουμε.

Nasser Al-Attiyah: Δεν πήραμε ρίσκα. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αύριο θα είναι μια διαφορετική μέρα. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα.

Nikolay Grayzin: Η πρόσφυση δεν ήταν καλή. Κατά τα άλλα, όλα καλά.

Murat Bostanci: Eίμαι ευχαριστημένος με το στήσιμο του αυτοκινήτου. Έχασα αρκετό χρόνο σε δύο στροφές. Λογικά πρέπει να είμαι μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Grzegorz Grzyb: Ωραία ειδική. Δεν είναι η κλασική, δύσκολη και σκληρή ειδική του Ακρόπολις.

Albert Von Thurn Und Taxis: Ήταν διασκεδαστικό. Είναι δύσκολο να πας γρήγορα. Είναι τελείως διαφορετικό. Θα πάμε βήμα βήμα. Θα μάθουμε πολλά αυτό το σαββατοκύριακο.

Γιώργος Φιλιππίδης: Προσπαθούμε να συνηθίσουμε το αυτοκίνητο. Δεν μπορούμε ακόμη να πιέσουμε.

Erdi Junior Tibor: Είναι ΟΚ, προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Θα προσπαθήσω να κερδίσω την κατηγορία μου.

Sergei Remennik: Είναι πιο εύκολο από την άσφαλτο, παρ’ όλα αυτά είναι περίπλοκο. Γλιστράει πολύ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Zelindo Melegari: Είναι πολύ δύσκολο, έχει πολλή ζέστη. Ωραίο ράλλυ.

Burga Banaz: Λίγο γλιστερή, αλλά διασκεδαστική ειδική. Προτεραιότητά μας είναι να τερματίσουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την κατηγορία.

Umit Can Ozdemir: Λίγο γλιστερή, αλλά είναι ωραίο που βρισκόμαστε εδώ. Γνωρίζουμε τις ειδικές. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Ismet Toktas: Καλή, γρήγορη ειδική. Λίγο γλιστερή. Μου άρεσε. Ελπίζουμε σε ένα καλό ράλλυ.