Η νέα Toyota Supra ίσως προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με νέες αναφορές η Toyota θα προσφέρει τη νέα Supra αποκλειστικά και μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, λόγω του υβριδικού συστήματος. Για την ώρα όλες οι πληροφορίες που αφορούν τη νέα Supra είναι αναφορές και φήμες, με την Toyota να μην επιβεβαιώνει καμία.

Το αυτοκίνητο αναπτύσσεται παράλληλα με την BMW Z4, πρωτότυπο της οποίας θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο, με την Toyota στην έκθεση του Τόκιο τον ερχόμενο Οκτώβρη να παρουσιάζει το πρωτότυπο της νέας Supra, ένα πρωτότυπο που θα είναι πολύ κοντά στο τελικό μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα πωλείται κάτω από την ομπρέλα του ονόματος Gazoo. Αυτό θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο FT-1 που παρουσιάστηκε το 2014, έχοντας αρκετά σπορ σχεδίαση, ενώ θα προσφέρεται αποκλειστικά σε coupe έκδοση.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Τοyota, Tetsuya Tada σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει πως τα δύο μοντέλα, Supra και Ζ4, θα διατηρήσουν τη ταυτότητά τους, κάτι που συμπεραίνεται ότι θα μοιράζονται κι άλλα πράγματα εκτός από τη πλατφόρμα και την γραμμή παραγωγής.

Το γερμανικό όχημα θα κατατάσσεται σε μια πιο πολυτελή κατηγορία με στοιχεία grand-tourer, ενώ η ιαπωνική πρόταση θα αποτελεί μια πιο σπορ κατασκευή που θα χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα επιδόσεων της εταιρίας. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο θα βρίσκεται πάνω από το GT-86 και θα αποτελεί τον συνεχιστή του Supra.

Η κυκλοφορία της BMW αναμένεται μέσα στο 2017, ενώ λίγο αργότερα και μέσα στο 2018, αναμένεται να κυκλοφορήσει και η νέα Supra. To 2018 θα έχουν περάσει 16 χρόνια από τη χρονιά που βγήκε από το εργοστάσιο το τελευταίο Supra. Οι φήμες θέλουν τη νέα Supra να παίρνει κίνηση από τρεις κινητήρες, έναν 2,0-λιτρο turbo απόδοσης 255 ίππων, έναν V6 turbo 3,0-λίτρων απόδοσης 340 ίππων και έναν υβριδικό 2,5-λίτρων που θα φέρει την υβριδική τεχνολογία του TS050 LMP1 μονοθεσίου της Toyota στο Le Mans.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...