Η Tesla έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του Model Y, με τον Elon Musk να δηλώνει πως είναι ενθουσιασμένος με το μικρό crossover που θα βγει στην αγορά το 2019.

Όπως βλέπεις από τη φωτογραφία το μοντέλο δεν διαθέτει πλαϊνούς καθρέπτες, με τον Musk να επαναλαμβάνει πως το Model Y θα φορά μια νέα πλατφόρμα, διαφορετική από αυτή του Model 3, με το Model Y να κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο που θα ετοιμάσει η Tesla.

H crossover έκδοση του Model 3, θα κατασκευάζεται πάνω σε μια νέα, διαφορετική πλατφόρμα από αυτή του Model 3. Την ώρα που όλες οι εταιρίες χρησιμοποιούν ή ετοιμάζουν αρθρωτές πλατφόρμες πάνω στις οποίες μπορούν να κατασκευάζουν δεκάδες μοντέλα, η Tesla θέλει να επενδύσει αρκετά χρήματα για την ανάπτυξη μιας νέας.

Όχι δεν τρελάθηκε ο Musk, μιας και όπως δηλώνει η απάντηση βρίσκεται στην παραγωγική διαδικασία του μοντέλου και με το πως το Model Y θα παρουσιάσει κέρδη. Ο Musk είπε πως η Tesla θέλει τα μελλοντικά της αυτοκίνητα να απαλλαγούν από την αρχιτεκτονική των μπαταριών 12 Volt, με κάτι τέτοιο να μειώνει δραστικά την ποσότητα των καλωδίων που απαιτούνται στη κατασκευή των αυτοκινήτων της Tesla, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτιστοποίηση της παραγωγής των μοντέλων με ρομπότ στο εργοστάσιο, τον εξορθολογισμό αλλά και την επιτάχυνση της παραγωγής.