Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του έτους, με την εταιρία του Elon Musk να βλέπει τις απώλειες της να αυξάνοντα στα 330 εκατ. δολάρια, ή 2,04 δολάρια ανά μετοχή, από 282 εκατ. ή 2,13 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, με τα συνολικά έσοδα ωστόσο να εκτοξεύονται στα 2,7 δισ. για το ίδιο χρονικό διάστημα, έναντι 1,15 δισ. ένα χρόνο πριν.

Σε αναπροσαρμοσμένη βάση, εξαιρώντας ορισμένα έξοδα, οι ζημίες για τον αμερικανικό κολοσσό οχημάτων υψηλής τεχνολογίας διαμορφώνονται στα 1,33 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,46 δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και όταν οι αναλυτές έκαναν λόγο για 0,82 δολάρια. Επίσης, οι εκτιμήσεις μιλούσαν για έσοδα 2,61 δισ. δολαρίων. Οι απώλειες προήλθαν λόγω της αύξησης των δαπανών για την έναρξη παραγωγής του Model 3. Οι πωλήσεις των Model S και Model X κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν αύξηση της τάξεως των 69%, με την Tesla να υποστηρίζει πως ο ερχομός του Model 3 τον Ιούλιο, λειτουργεί ανασταλτικά στις παραγγελίες του Model S.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Musk είπε πως το Model Y, το επόμενο μοντέλο της εταιρίας του που θα είναι πρακτικά η crossover έκδοση του Model 3, θα κατασκευάζεται πάνω σε μια νέα, διαφορετική πλατφόρμα από αυτή του Model 3. Την ώρα που όλες οι εταιρίες χρησιμοποιούν ή ετοιμάζουν αρθρωτές πλατφόρμες πάνω στις οποίες μπορούν να κατασκευάζουν δεκάδες μοντέλα, η Tesla θέλει να επενδύσει αρκετά χρήματα για την ανάπτυξη μιας νέας.

Όχι δεν τρελάθηκε ο Musk, μιας και όπως δηλώνει η απάντηση βρίσκεται στην παραγωγική διαδικασία του μοντέλου και με το πως το Model Y θα παρουσιάσει κέρδη. Ο Musk είπε πως η Tesla θέλει τα μελλοντικά της αυτοκίνητα να απαλλαγούν από την αρχιτεκτονική των μπαταριών 12 Volt, με κάτι τέτοιο να μειώνει δραστικά την ποσότητα των καλωδίων που απαιτούνται στη κατασκευή των αυτοκινήτων της Tesla, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτιστοποίηση της παραγωγής των μοντέλων με ρομπότ στο εργοστάσιο, τον εξορθολογισμό αλλά και την επιτάχυνση της παραγωγής. Το Model Y αναμένεται στην αγορά το διάστημα 2019-2020.

Τέλος η Tesla κατά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων έκανε γνωστό πως σχεδιάζει να δημιουργήσει τα δικά της συνεργεία που θα αναλαμβάνουν εργασίες φανοποιίας. Τα πρώτα τέτοια καταστήματα θα ανοίξουν αργότερα μέσα στο έτος, ενώ θα έχει και περισσότερα από 100 φορτηγάκια κινητά-συνεργεία κατά το επόμενο τρίμηνο, που θα αναλαμβάνουν μικρές επισκευές, που σύμφωνα με την Tesla αφορούν το 80% των συνολικών επισκευών φανοποιίας.