Η Dacia θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Duster στις 22 του Ιούνη, προτού το μοντέλο κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Το υπάρχον μοντέλο έχει κλείσει 7 χρόνια εμπορικής πορείας, με το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Duster να ξεκινά τον Ιανουάριο του 2018. Αυτό θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα βασίζεται στην CMF πλατφόρμα, που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της Renault και Nissan.

Το μήκος του αναμένεται να φτάσει τα 4,5 μέτρα (4,31 μέτρα το τωρινό), έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο και σε επταθέσια διάταξη, η οποία θα κυκλοφορήσει έναν χρόνο αργότερα, από την πενταθέσια αρχική έκδοση. Θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προερχόμενοι από την “μητρική” Renault και σχεδιαστικά, ίσως αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο Duster Oroch που είδαμε τον Οκτώβριο του 2014 στην έκθεση του Σάο Πάολο.

Τέλος, μηχανικά αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 1.2-λίτρων κινητήρα βενζίνης της “μαμάς” εταιρίας, απόδοσης 130 ίππων, καθώς και τον 1.5- και 1.6-λίτρων πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 110 και 130 ίππων αντίστοιχα.