Τον ερχόμενο Μάρτιο κλείνουν 7 χρόνια από την στιγμή που η Dacia παρουσίασε για πρώτη φορά το Duster, στην έκθεση της Γενεύης, και σύμφωνα με μια συνέντευξη του εμπορικού διευθυντή της μάρκας της Renault στην Ρουμανία η νέα γενιά του μοντέλου αναμένεται στις αρχές του επόμενου χρόνου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Ετοιμαζόμαστε για το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Duster. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν στη Ρουμανία τον Ιανουάριο του 2018.

Από αυτό καταρχήν συμπεραίνεται ότι λογικά δεν θα το δούμε στην έκθεση της Γενεύης, με πιθανότερη να είναι αυτή της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα βασίζεται στην CMF πλατφόρμα, που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της Renault και Nissan. Το μήκος του αναμένεται να φτάσει τα 4,5 μέτρα (4,31 μέτρα το τωρινό), έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο και σε επταθέσια διάταξη, η οποία θα κυκλοφορήσει έναν χρόνο αργότερα, από την πενταθέσια αρχική έκδοση.

Θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προερχόμενοι από την “μητρική” Renault και σχεδιαστικά, ίσως αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο Duster Oroch που είδαμε τον Οκτώβριο του 2014 στην έκθεση του Σάο Πάολο. Τέλος, το περασμένο καλοκαίρι διέρρευσε φωτογραφία που μας έδειχνε μερικό από το εσωτερικό του.