Με τις πωλήσεις αυτοκινήτων μέσω internet συνεχώς να αυξάνονται, η Amazon θέλει να γίνει ο ηλεκτρονικός αντιπρόσωπος αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με αναφορές του γερμανικού τύπου. Ήδη ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει προσωπικό και να σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμαστικά από την αγορά της Βρετανίας.

Η Amazon έχει ορίσει τον Christoph Moeller ως υπεύθυνο στην ευρωπαϊκές δραστηριότητες της με κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ο Moeller, πρώην ειδικός για την αυτοκινητοβιομηχανία στην ερευνητική εταιρία Oliver Wyman, λέγεται πως ηγείται της εξερεύνησης του τεχνολογικού κολοσσού στην αγορά αυτοκινήτου.

Η εταιρία σχεδιάζει να λειτουργεί την επιχείρηση από το Λουξεμβούργο και εξετάζει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τη Βρετανία ως πιλοτική αγορά. H Amazon η μεγαλύτερη πλατφόρμα λιανικού εμπορίου διαδικτυακά, διανύει την καλύτερη περίοδο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας ξεκινώντας με την πώληση βιβλίων, ενώ ακόμα και η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε πως στις σκέψεις της είναι να πουλάει προϊόντα της μέσω της Amazon.

Η Amazon πουλά εδώ καιρό αυτοκίνητα μέσω internet στις ΗΠΑ, ενώ πουλά και μοντέλα της Fiat στην Ιταλία.