“Tο τέρας” της Alfa Romeo αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo SZ (Sprint Zagato) δεν είναι από τα αυτοκίνητα που βλέπουμε συχνά να αλλάζει χέρια, και κάθε φορά που μια από τις μόλις 1.036, που βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο στα 2 χρόνια παραγωγής του, βρίσκεται σε δημοπρασία στο Bring A Trailer. Η συγκεκριμένη είναι η 585η που παράχθηκε, και έχει διανύσει από το 1991 μόλις 54.169 χλμ. Βρίσκεται σε εξαιρετικά άριστη κατάσταση, και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η τιμή πώλησης του έχει φτάσει τα 40.000 δολάρια, με την δημοπρασία να λήγει σε 3 ημέρες.

Να θυμίσω ότι τα μηχανικά του μέρη προέρχονται σχεδόν αυτούσια από την Alfa Romeo 75, στην οποία βασίζεται, και ο 3,0-λιτρος V6 κινητήρας του αποδίδει 210 άλογα, και συνδυάζεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό και 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η ανάρτηση του προέρχεται από το αγωνιστικό Alfa 75 group A/IMSA, όντας τροποποιημένη από τον Giorgia Pianta, έναν αρχιμηχανικό και manager της αγωνιστικής ομάδας της Lancia και Fiat.

Η κατανομή του έφτανε το 50/50, και με ελαστικά δρόμου, διαστάσεων 205/55 εμπρός και 225/50 πίσω, με ζάντες 16 ιντσών, μπορεί να πιάσει 1,1 G πλευρικής επιτάχυνσης, ενώ με αγωνιστικά μέχρι 1,4 G.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 1989 ως πρωτότυπο ES-30 (Experimental Sportscar 3.0 litre), για να μπει σε περιορισμένη παραγωγή λίγο αργότερα εκείνη τη χρονιά. Ο διπολικός του σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα του Centro Stile Zagato, του Centro Stile Alfa Romeo και του Centro Stile Fiat, και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποκτήσει το προσωνύμιο “Il Monstro” (το τέρας), εξαιτίας του ιδιόρρυθμου και εκκεντρικού αποτελέσματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα