Η DS Automobiles ανακοίνωσε πως ξεκίνησε την ανάπτυξη ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, με τους Γάλλους να υπόσχονται πως θα παρουσιάζουν ένα τέτοιο μοντέλο κάθε χρόνο.

Το πρώτο μοντέλο που θα αποκτήσει υβριδική έκδοση θα είναι το DS 7 Crossback E-Tense που θα συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 200 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 13 kW και ενός νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Συνδυαστικά οι δύο κινητήρες θα αποδίδουν 300 άλογα, με τον ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ.

Μέχρι το 2025, περισσότερο από το 1/3 των οχημάτων που θα πουλά η DS θα είναι υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά, με το πολυτελές brand της PSA να γίνεται το πρώτο εμπορικό σήμα του γαλλικού ομίλου που θα εξοπλίσει τα μοντέλα της με ημι-αυτόνομες και αυτόνομες τεχνολογίες. Σύντομα τα μοντέλα της θα εξοπλιστούν με συστήματα αυτόνομης στάθμευσης και παρακολούθησης της θέσης τους οχήματος στον δρόμο, ενώ μέχρι το 2020, θα τα μοντέλα της DS θα έχουν αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 3.