To νέο Tesla Roadster θα κάνει το 0-96 χλμ/ώρα κάτω από 2 δευτ.

Σχετικά άρθρα

Ήταν 2007, όταν η Tesla έβγαλε στην αγορά το πρώτο της αυτοκίνητο, το Roaster, το οποίο δεν γνώρισε ποτέ τη επιτυχία των Model S, Model X και Model 3, αλλά ήταν εκείνο που άνοιξε τον δρόμο στην εταιρία να περάσει στην αγορά τα επόμενα μοντέλα της, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε, με την αμερικάνικη εταιρία να σταματάει την διάθεση του το 2012.

Και ενώ ο Elon Musk έχει επιβεβαιώσει ότι η Tesla ετοιμάζει τη νέα γενιά του Roadster, αυτή όμως απέχει μερικά χρόνια μέχρι να βγει στην αγορά. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες που βγαίνουν στην επιφάνεια, δημιουργούν μια δικαιολογημένη αναμονή, καθώς αναφορές θέλουν το νέο Roadster θα μπορεί να επιταχύνει από τα 0-96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτ., καθώς θα διαθέτει την λειτουργία “Maximum Plaid”, που θα ξεπερνάει ακόμα και τη λειτουργία “Ludicrous” του Model S, που κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτ.

Ο Musk όταν ρωτήθηκε στο Twitter για το παραπάνω, απάντησε ότι αυτός ο στόχος είναι ενδιαφέρον, αλλά θα έχει νόημα αν αυτό επιτευχθεί με εργοστασιακές προδιαγραφές και λάστιχα δρόμου. Η εταιρία δεν έχει διευκρινίσει το πότε ακριβώς θα το δούμε στην κυκλοφορία, αλλά δεν θα πρέπει να το αναμένουμε νωρίτερα από το 2020. Η δεύτερη γενιά του Roadster η οποία θα διαθέτει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερες διαστάσεις και βελτιωμένες επιδόσεις, δεν θα βασίζεται πάνω στο σασί της Lotus Elise, αλλά στη πλατφόρμα της Tesla, με τον Musk να έχει δηλώσει ότι θα είναι το ταχύτερο Tesla που έχει βγει στην παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...