Η Κίνα παγώνει τις αδειοδοτήσεις στις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Με τις κινέζικες εταιρίες που θέλουν να κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ξεφυτρώνουν κάθε μήνα σαν μανιτάρια, οι αρχές της χώρας, προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωση αυτή, ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν να εκδίδουν εγκρίσεις στις συγκεκριμένες εταιρίες.

Η διακοπή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, δίνοντας έτσι χρόνο στις αρμόδιες αρχές της Κίνας να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης. Στόχος των κινεζικών αρχών είναι να δίνουν έγκριση μόνο στις “σοβαρές και ικανές” επιχειρήσεις, μιας και έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις εταιριών που προσφέρουν στην αγορά αυτοκίνητα με σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Οι αρχές θα επανεξετάσουν και τις άδειες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα και αν διαπιστωθεί πως κάποια εταιρία δεν μπορεί να βγάλει στην αγορά ένα αξιόπιστο και εμπορικά βιώσιμο μοντέλο, τότε θα αναστέλλει την άδεια της.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...