Τα RS μοντέλα της Audi ανέκαθεν εξοπλίζονταν με το σύστημα τετρακίνησης Quattro, αλλά αυτό στο μέλλον θα αλλάξει, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Stephan Winkelmann, το αφεντικό της Quattro GmbH Audi Sport.

Ο Winkelmann, από το Goodwood Festival of Speed όπου βρέθηκε, δήλωσε πως στο μέλλον θα μπορούσε η Audi να προσφέρει RS μοντέλα, τα οποία δεν θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητα, μιας και ο ιδιοκτήτης τους θα έχει την δυνατότητα να το παραγγείλει ως πισωκίνητο.

Ο Winkelmann συμπλήρωσε πως δίνουν προτεραιότητα στις RS εκδόσεις των SUV της, και όχι σε μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του R8, μιας και το καταναλωτικό κοινό στρέφεται όλο και περισσότερο στα SUV και στα crossovers.

Μπορεί ο Winkelmann να μην αποκάλυψε ποια RS Q μοντέλα θα είναι αυτά, αλλά η Audi στο παρελθόν έχει ήδη επιβεβαιώσει τα RS Q5 και RS Q7, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως και το Q8 θα αποκτήσει RS έκδοση. Όπως είπε ο Winkelmann, τα συγκεκριμένα RS μοντέλα θα φορούν κινητήρες βενζίνης, δηλώνοντας πως:

Το πετρέλαιο δεν θα είναι ποτέ η προτεραιότητα για ένα παγκόσμιο μοντέλο.

Το RS Q5 θα φορά κατά πάσα πιθανότητα τον V6 2,9-λίτρων biturbo κινητήρα που συναντάμε στο πρόσφατα παρουσιασμένο RS5 Coupe, απόδοσης 450 ίππων με 600 Nm ροπής. Τα μεγάλα RS Q7 και RS Q8 αναμένεται να εξοπλίζονται με τον V8 4,0-λίτρων biturbo που θα τοποθετηθεί τόσο στη νέα γενιά της Porsche Cayenne Turbo S, όσο και στην Lamborghini Urus. Εκτός από τα RS Q μοντέλα, η Audi Sport θα περάσει στην αγορά τα RS4 Avant, RS5 Cabrio και RS5 Sportback.