H BMW απλοποιεί τη γκάμα των μοντέλων, ετοιμάζει την 3-Series EV και αρκετά ακόμη ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

Η BMW αποφάσισε να απλοποιήσει τη γκάμα των μοντέλων της, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να γίνουν κάποιες περικοπές, με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων. Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως ήδη έχει επενδύσει 5,16 δισ. ευρώ (το 5,5% των ετήσιων εσόδων της) για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα επενδύσει τουλάχιστον το ίδιο ποσό (5,5% με 6,0% των ετήσιων εσόδων).

Η BMW θα σταματήσει να προσφέρει μηχανικό κιβώτιο στην 2-Series, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, ενώ η γκάμα των diesel μοντέλων της Σειράς 5 θα μειωθούν σε λιγότεροι από τέσσερις. Επίσης θα καταργηθούν και μερικοί ακόμη διαθέσιμοι κινητήρες που δεν κάνουν σημαντικές πωλήσεις, με την BMW να μειώνει και τον αριθμό των διαθέσιμων τιμονιών, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τα 100!

Η BMW θα παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 3 τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, με το αυτοκίνητο να έχει αυτονομία 400 χλμ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...