Γαλλία: Τέλος τα βενζινοκίνητα και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από το 2040

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, ο νέος υπουργός περιβάλλοντος της χώρας Νικολά Υλό, έκανε γνωστό το σχέδιο για το κλίμα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το περιβάλλον, και μέρος αυτού είναι το τέλος πωλήσεων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη Γαλλία μέχρι το 2040.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα εξεταστεί άμεσα ένα σύστημα πριμοδότησης των οικονομικά αδυνάτων για να αντικαταστήσουν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητά τους με νέας τεχνολογίας. Ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός δεν διευκρίνισε αν αυτό θα σήμαινε και το τέλος της παραγωγής βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων ή αν θα εξακολουθήσουν να παράγονται αλλά θα διατίθενται αποκλειστικά για εξαγωγές.

Επίσης, δεν διευκρίνισε αν η απαγόρευση αυτή θα περιλαμβάνει υβριδικά αυτοκίνητα. Πάντως, παραδέχτηκε ότι ο στόχος αυτός θα έχει επιπτώσεις στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ είπε πως θα θεσπιστεί ένα μπόνους αντικατάστασης αυτοκινήτων με κινητήρες πετρελαίου προ του 1997 ή βενζίνης προ του 2001 με ένα καθαρότερο όχημα καινούργιο ή μεταχειρισμένο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...