Ο Kimi Raikkonen είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας που έχει δείξει τι μπορεί να κάνει όταν βρεθεί σε καλή ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι στα 37 του χρόνια δε δείχνει τον μεγαλύτερο ζήλο για το άθλημα, γι’ αυτό και η διαφορά των 88 βαθμών από την κορυφή, εκεί που βρίσκεται ο Sebastian Vettel. Ο Φινλανδός πήρε την pole position στο Grand Prix του Μονακό, αλλά στο Αυστριακό Grand Prix έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό.

Στις κατατακτήριες ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Vettel και στον αγώνα είδε την καρώ σημαία 20 δευτερόλεπτα μετά από τον team-mate του, αφού τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Το αφεντικό της Ferrari, Sergio Marchionne, θα ήθελε σίγουρα να έχει ακόμα έναν οδηγό σαν τον Seb, γι’ αυτό και χαρακτήρισε τον Raikkonen ως νωθρό.

Ο «Iceman» απάντησε στην «κριτική» του 65χρονου, λέγοντας πως πιέζει για να γίνει ακόμα πιο γρήγορος, ενώ κάποιες φορές δεν είναι εύκολη η υπόθεση να βγάλεις όλη την ταχύτητα του μονοθεσίου στην πίστα.

Προφανώς και θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Η ομάδα μου θέλει να είμαι καλός, και μπορώ μόνο να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν είναι σαν να μην προσπαθώ. Δυστυχώς, κάποιες φορές δεν είναι απλό, όμως είναι μέρος του σχεδίου και συνεχίζω να πιέζω, και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα δουλέψουν καλύτερα.

Χαρακτηριστικά ο Marchionne είπε:

Νομίζω ότι ο Kimi πρέπει να επιδείξει ένα υψηλότερο επίπεδο δέσμευσης. Κάτι τέτοιες μέρες πιστεύω ότι είναι λίγο νωθρός, αλλά θα δούμε.