Ο Jari-Matti Latvala μιλάει για την ακραία αεροδυναμική του Toyota Yaris WRC

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2015 η FIA αποφάσισε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στα αγωνιστικά του WRC, και τέθηκαν σε ισχύ από φέτος. Τα αγωνιστικά μεγάλωσαν σε διαστάσεις, έχασαν 25 κιλά, φόρεσαν ακόμη πιο επιθετικό bodykit με τεράστια φτερά και κτηνώδη πίσω αεροτομή και το σημαντικότερο, ο 1.600αρης κινητήρας απέκτησε μεγαλύτερο turbo ώστε να παράγει 380 άλογα.

Συγκεκριμένα, το πλάτος τους έχει αυξηθεί κατά 55 χιλιοστά, το μπροστά μέρος έχει μεγαλώσει κατά 60 χιλιοστά εμπρός και 30 χιλιοστά πίσω, με την πίσω αεροτομή να βρίσκεται έως και 50 χιλιοστά πίσω από τον προφυλακτήρα. Τα κεντρικά ηλεκτρονικά διαφορικά επέστραψαν, με τα νέα turbo να έχουν διατομή 36 mm, με την μέγιστη πίεση τους να αυξάνεται στα 2,5 bar.

Στο παραπάνω video θα δεις τον Jari-Matti Latvala να μας αναλύει την αεροδυναμική του νέου Yaris WRC, με το οποίο μέχρι στιγμής -στους 8 από τους 13 αγώνες- ο ίδιος βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 112 βαθμούς, θέση που κατέχει και η ιαπωνική ομάδα -σε σύνολο τεσσάρων- με 153 βαθμούς, 106 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα