Με το dieselgate άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και τα σχετιζόμενα με αυτό προβλήματα φαίνεται πως θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν για αρκετά χρόνια την VW αλλά και τους ιδιοκτήτες των αμαρτωλών TDI. Τα στυφά νέα έρχονται αυτή την φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο, με αρκετούς ιδιοκτήτες να παραπονιούνται πως μετά την αναβάθμιση του λογισμικού που επιδιορθώνει το πρόβλημα των αυξημένων ρύπων, το αυτοκίνητο υποφέρει από ξαφνικές απώλειες ισχύος.

Εκεί λοιπόν 37.000 ιδιοκτήτες έκαναν ομαδική μήνυση. Από αυτούς, οι 10.000 αποφάσισαν να επιδιορθώσουν τα αυτοκίνητα τους αναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλο σε επίσημες αντιπροσωπείες. 3.500 από αυτούς ανέφεραν πως το αυτοκίνητο έγινε επικίνδυνο αφού δεν υπακούει πάντα στο δεξί πόδι και αρκετές φορές χάνουν όλο το γκάζι.

Όπως αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι λίαν επικίνδυνο ειδικά αν είσαι σε αυτοκινητόδρομο με γρήγορη ροή καθώς είναι δύσκολο να αλλάξεις λωρίδες με το αυτοκίνητο να επιβραδύνει ανεξέλεγκτα. Για την ώρα δεν έχει τραυματιστεί κανείς αλλά έχουν υπάρξει υλικές ζημιές.

Η VW από την πλευρά της σχολίασε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς τον αναβαθμισμένο πρόγραμμα έχει περαστεί σε εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως και οι πελάτες της είναι ικανοποιημένοι.

Προσωπικά εικάζω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ίσως να μην είναι προβληματική η αναβάθμιση αλλά ίσως με αυτή να είναι πιο ευαίσθητα τα μοτέρ σε κακής ποιότητας καύσιμα.