Προβλήματα προκαλούν τα επιδιορθωμένα diesel της VW στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

Με το dieselgate άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και τα σχετιζόμενα με αυτό προβλήματα φαίνεται πως θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν για αρκετά χρόνια την VW αλλά και τους ιδιοκτήτες των αμαρτωλών TDI. Τα στυφά νέα έρχονται αυτή την φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο, με αρκετούς ιδιοκτήτες να παραπονιούνται πως μετά την αναβάθμιση του λογισμικού που επιδιορθώνει το πρόβλημα των αυξημένων ρύπων, το αυτοκίνητο υποφέρει από ξαφνικές απώλειες ισχύος.

Εκεί λοιπόν 37.000 ιδιοκτήτες έκαναν ομαδική μήνυση. Από αυτούς, οι 10.000 αποφάσισαν να επιδιορθώσουν τα αυτοκίνητα τους αναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλο σε επίσημες αντιπροσωπείες. 3.500 από αυτούς ανέφεραν πως το αυτοκίνητο έγινε επικίνδυνο αφού δεν υπακούει πάντα στο δεξί πόδι και αρκετές φορές χάνουν όλο το γκάζι.

Όπως αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι λίαν επικίνδυνο ειδικά αν είσαι σε αυτοκινητόδρομο με γρήγορη ροή καθώς είναι δύσκολο να αλλάξεις λωρίδες με το αυτοκίνητο να επιβραδύνει ανεξέλεγκτα. Για την ώρα δεν έχει τραυματιστεί κανείς αλλά έχουν υπάρξει υλικές ζημιές.

Η VW από την πλευρά της σχολίασε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς τον αναβαθμισμένο πρόγραμμα έχει περαστεί σε εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως και οι πελάτες της είναι ικανοποιημένοι.

Προσωπικά εικάζω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ίσως να μην είναι προβληματική η αναβάθμιση αλλά ίσως με αυτή να είναι πιο ευαίσθητα τα μοτέρ σε κακής ποιότητας καύσιμα.

ΠηγήThe Mirror

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...