Παραπάνω από έκδηλη είναι η επιθυμία του Carlos Sainz για να αποχωρήσει από την Toro Rosso όσο πιο σύντομα γίνεται, θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το θέμα του Ισπανού έχει γίνει ένα μικρό σίριαλ, αφού ο ίδιος είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να συνεχίσει με την ιταλική ομάδα και του 2018, αλλά ο επί κεφαλής της Red Bull, Christian Horner, έχει διαφορετική γνώμη.

Τώρα, ο Horner φαίνεται πως αποκτά μια πιο διαλλακτική στάση, αφού δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την STR ο 22χρονος στα τέλη του 2017. Πώς θα γίνει αυτό; Αν κάποια ομάδα καταθέσει επίσημη πρόταση στην RBR, όντας διατεθειμένη να πληρώσει την αξία του, από τη στιγμή που ο Horner λέει και ξαναλέει ότι η ομάδα του έχει επενδύσει πολλά πάνω στον Sainz και δεν πρόκειται να τον δώσει χωρίς το αντίστοιχο αντάλλαγμα.

Ο Carlos Sainz έχει συμβόλαιο με τη Red Bull Racing και μένουν ακόμα δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Τον εκτιμάμε ως περιουσιακό στοιχείο, έτσι ένα περιουσιακό στοιχείο έχει αξία, συνεπώς, αν υπάρχει επιθυμία από μία άλλη ομάδα για να πάει οπουδήποτε, κάτι που έχει αξία πρέπει να έχει και την τιμή που συνδέεται με αυτό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει προσφορά. Αν κάποιος είναι διατεθειμένος να κάνει μια προσφορά, φυσικά και θα το εξετάζαμε. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μια σημαντική αξία σε αυτό, επειδή επενδύσαμε πολλά στον Carlos. Τον πήραμε από τη Formula BMW και τον φέραμε στη Formula 1. Δεν πρόκειται να διώξουμε ένα περιουσιακό στοιχείο.