Δημοπρατείται μια, από τις μόλις 12, Ferrari 275 GTB/C του 1966

Σχετικά άρθρα

Στην δημοπρασία που θα γίνει στο Pebble Beach, στις 18 και 19 Αυγούστου, ο οίκος Gooding & Company θα βγάλει προς πώληση αυτή τη σπάνια και πανέμορφη Ferrari 275 GTB/C του 1966.

Η Ferrari, το 1964 παρουσίασε δύο νέα μοντέλα, την 275 GTB και την 275 GT Spyder, τα οποία βασίζονταν στο ίδιο σασί και είχαν σχεδιαστεί από τον Pininfarina, με το σώμα τους να ήταν κατασκευασμένο από εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό αλουμίνιο. Κατασκευαζόταν από τον Scaglietti και ήταν η πρώτη Ferrari GT που διέθετε ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλες τις γωνίες. Έμπνευση πήρε από την θρυλική 250 GTO και διέθετε δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Το γράμμα “C” της συγκεκριμένης σημαίνει Competizione, κάτι που χαρακτηρίζει τα αγωνιστικά της γονίδια, παρότι εμφανισιακά δεν είναι τόσο εμφανή όσο οι 250 GTO και 250 LM. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου βρίσκεται ο 3,3-λίτρων V12 κινητήρας της LM, ο οποίος αποδίδει 333 άλογα στις 7.800 σ.α.λ., με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Βγήκαν στην παραγωγή μόλις 12 αυτοκίνητα, με το συγκεκριμένο να είναι το έκτο στη σειρά, και να διαθέτει αρκετά πλούσιο αγωνιστικό βιογραφικό. Γι’αυτό και η Gooding & Company εκτιμά ότι θα πωληθεί σε μια τιμή κοντά στα 14 εκατ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...