Με την παρουσίαση του νέου Leaf να αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου, η Nissan συνεχίζει το teasάρισμα του μοντέλου, δείχνοντας αυτή τη φορά το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot, που το είδαμε στο νέο Qashqai. Ακόμα, στο παρακάτω video γίνεται ορατός ο νέος πίνακας οργάνων, καθώς και το τιμόνι του νέου ηλεκτρικού μοντέλου.

Οι δοκιμές της δεύτερης γενιάς του μοντέλου προχωρούν με εντατικό ρυθμό, με το νέο Leaf να φέρνει αρκετές από τις αισθητικές λεπτομέρειες του IDS concept, που έδειξε η εταιρία τον Οκτώβριο του 2015, στην έκθεση του Τόκιο. Η αυτονομία του αναμένεται να φτάνει τα 350 με 400 χλμ., κάτι που θα είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης μπαταρίας, χωρητικότητας 60 kWh, με το λανσάρισμα του να ξεκινάει πριν το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Τέλος, θα μοιράζεται την πλατφόρμα και τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης με το νέο Renault Zoe, το οποίο θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, με σκοπό να ικανοποιήσει περισσότερες ανάγκες, και να πουλήσεις περισσότερες από τις 270.000 μονάδες του σημερινού μοντέλου, που βρίσκεται στην αγορά από το 2010.