Και 18ος θάνατος από ελαττωματικό αερόσακο της Takata

Σχετικά άρθρα

Στους 18 ανέβηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής εταιρείας. Πρόκειται για έναν Αυστραλό ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από θραύσματα αερόσακου, που τον χτύπησαν στον λαιμό κατά την διάρκεια τροχαίου στο Σίδνεϊ.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο αερόσακός του οχήματός του ήταν της Takata, ωστόσο όπως δήλωσε ο διευθυντής της εταιρίας αυτοκινήτου που οδηγούσε ο νεκρός, ένα Honda CR-V του 2007, το συγκεκριμένο όχημα περιλαμβανόταν στη μακρά λίστα των οχημάτων που είχαν ανακληθεί για τον ελαττωματικό αερόσακο.

Ο ίδιος τόνισε πως η εταιρία του συνεργάζεται στενά με τις «αρχές προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες» και έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος. Η Takata, που τον προηγούμενο μήνα κήρυξε πτώχευση, είχε παραδεχθεί ότι στο σύνολο τους 2,7 εκατομμύρια οχήματα εξοπλίζονται με ελαττωματικούς αερόσακους.

Πριν την πτώχευση αναγκάστηκε να ανακαλέσει 100 εκατομμύρια αερόσακους παγκοσμίως, αριθμός που ενδεχομένως διπλασιαστεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγουν εμπειρογνώμονες. Το κόστος της ανάκλησης ανήλθε στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις σχετικές ειδήσεις η Mazda ανακοίνωσε την ανάκληση 205.377 CX-7 (2007-2011), CX-9 (2007-2011) και Mazda6 (2009-2011) τα οποία εξοπλίζονται με ελαττωματικούς αερόσακους της Takata.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...