Όχι, δεν τούμπαρε. Έτσι κινείται κανονικά…

Σχετικά άρθρα

Μπροστά σου βλέπεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ναι, για τον 24 Ωρών του LeMons, με “ο” όχι “a”. Αν και έχουμε γράψει παλιότερα γι’αυτόν, πρόκειται για έναν αγώνας αντοχής με πλαφόν προϋπολογισμού για κάθε αυτοκινήτου τα 500 δολάρια. Άρα, όπως καταλαβαίνεις το συγκεκριμένο VW Minibus, που κατέβηκε για πρώτη φορά στο LeMons κόστισε λιγότερα από 500 δολάρια.

https://youtu.be/NzyS0Zfxa58

Την ιδέα και δημιουργός αυτού, o 44-χρονος Jeff Bloch, πρώην αστυνομικός, νυν μηχανικός και χρόνια αγωνιζόμενος σε αυτόν τον θεσμό. Οι οικείου του τον φωνάζουν Speedycop, για προφανείς λόγους, και συνηθίζει να φτιάχνει τα πιο τρελά αυτοκίνητα, και στο βιογραφικό του έχει επίσης μια Camaro που κινείται αναποδογυρισμένη, με τον ουρανό δηλαδή.

Στο τελευταίου του project έδωσε το όνομα Trippy Tippy Hippy Van, και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με το αμάξωμα ενός VW Minibus του 1970, με το σασί να προέρχεται από ένα VW Golf του 1988, με το οποίο παλιότερα είχε τρέξει και πάλι στο LeMons.

Συνολικά μπορεί να έχει δώσει πάνω από 500 δολάρια για να το κατασκευάσει, καθώς δεν υπάρχει όριο χρημάτων για τον εξοπλισμό ασφάλειας, με τους διοργανωτές του LeMons να τονίζουν ότι η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα, και ακολουθεί η διασκέδαση.

Για την κατασκευή, ο Bloch έγδυσε το Minibus, και αφού έφτιαξε μόνος του όλα τα εξαρτήματα, προσάρμοσε το αμάξωμα πάνω στο Golf. Και τώρα σκέφτεσαι πως βλέπει έξω; Γι’αυτό χρησιμοποίησε μεμβράνη μονόπλευρης διαφάνειας, δηλαδή από μέσα βλέπεις κανονικά, η οποία έχει ζωγραφιστεί έτσι ώστε να προσομοιώνει τα παράθυρα και το κάτω μέρος του Minibus. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να βλέπει έξω, αλλά οι έξω δεν μπορούν να τον δουν.

Αν και δεν έχει μεγάλη σημασία, μηχανικά το Trippy Tippy Hippy Van κινείται από τον 1.800άρη κινητήρα του Golf II GTI, που στις αμερικάνικες προδιαγραφές απέδιδε 120 άλογα. Και αν σου φαίνονται λίγα, ο Bloch αναφέρει ότι για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται περίπου 8 δευτ., με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 160 χλμ/ώρα. Δεν το λες και το καλύτερο αεροδυναμικά σχήμα…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα