Θυμάσαι τους χάκερς που έκαναν ό,τι ήθελαν το Jeep Cherokee; Ίσως σου είναι πιο πρόσφατο το παράδειγμα των Κινέζων ερευνητών, που μετέτρεψαν το Tesla Model X σε φωτορυθμικό rave party.

Τα συγκεκριμένα παραδείγματα μπορεί να φαίνονται διασκεδαστικά, ωστόσο στηλιτεύουν με τον πλέον καυστικό τρόπο την εξουσία που έχει παραχωρηθεί στους υπολογιστές. Ηθικό δίδαγμα: τίποτα δεν είναι ασφαλές και οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί δυνητικά σε «χάρο». Ακόμα και το πλυντήριο αυτοκινήτων.

Στις Η.Π.Α. κάνουν θραύση τα πλυντήρια Laserwash, τα οποία εκμηδενίζουν τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα. Ο οδηγός απλά επιλέγει μέσω touchscreen την ποσότητα του πλυστικού υγρού, τη θερμοκρασία του νερού (!) και τη διάρκεια του πλυσίματος. Too good to be true, όμως, που λέει και μια τραγουδιάρα ψυχή. Χάκερς εισέβαλαν στο λειτουργικό σύστημα του εξοπλισμού και απέδειξαν πως ακόμα κι ένα car wash μπορεί να σου κάνει κακό.

Χρησιμοποιώντας αλγορίθμους παραγωγής passwords, οι Neo wannabes πήραν τον έλεγχο του πλυντηρίου. Κάνοντας αυτό, μπόρεσαν να επιλέξουν τις πιο ακραίες ρυθμίσεις ψεκασμού και θερμοκρασίας, ενώ χρησιμοποιούσαν και τον βραχίονα που ρίχνει πλυστικό στο αυτοκίνητο ως φονικό όπλο. Όπως φάνηκε, θα μπορούσε κάποιος να ανοιγοκλείνει τις πόρτες του πλυντηρίου κατά βούληση, παγιδεύοντας ή χτυπώντας τον οδηγό όταν ρυθμίζει τις επιλογές στην οθόνη αφής. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον βραχίονα, ενώ ο συνδυασμός των δυο μεθόδων δύναται να παγιδέψει τον οδηγό εντός του αυτοκινήτου με τις ανοιγόμενες πόρτες και να τον πνίξει με τον ψεκασμό νερού.

Υπήρχαν πολλά προφητικά μηνύματα στον «Εξολοθρευτή», αλλά οι περισσότεροι έβλεπαν τα εφέ με τα μούσκουλα και τις ατάκες του Arnie.