Ερευνητές έκαναν jailbreak σε Tesla και αποκτούν λειτουργίες δωρεάν που είναι επί πληρωμή

Σχετικά άρθρα

Τρεις διδακτορικοί φοιτητές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου ανακάλυψαν έναν τρόπο να κάνουν jailbreak το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Tesla, κάτι που τους επιτρέπει να αποκτούν αναβαθμίσεις δωρεάν που κανονικά είναι επί πληρωμή, όπως το Full Self-Driving (FSD), των θερμαινόμενων πίσω καθισμάτων και άλλων λειτουργιών.

Ο Christian Werling, ένας εκ των τριών ερευνητών είπε πως η τεχνική που χρησιμοποίησαν ονομάζεται voltage glitching και θα παρουσιάσουν την δουλεά τους στο συνέδριο για την ασφάλεια στο Black Hat την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας. Ωστόσο, σημείωσαν ότι δεν έχει δοκιμαστεί κάποια λειτουργία ακόμα καθώς απαιτεί αρκετή δουλειά.

Ο Werling είπε πως “χειραγώγησαν” την τάση τροφοδοσίας του επεξεργαστή της AMD που είναι υπεύθυνος για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και κάνοντας το την κατάλληλη στιγμή, κατάφεραν να “ξεγελάσουν” τον επεξεργαστή να εκτελέσει τον δικό τους κώδικα.

Παράλληλα, με την τεχνική αυτή, οι ερευνητές κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κλειδί κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση του αυτοκινήτου στο δίκτυο της Tesla. Αυτό ανοίγει την πόρτα για άλλες επιθέσεις, πολύ πιο σοβαρές, όμως οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη διερευνήσει αυτές τις δυνατότητες.

Oι τρεις ερευνητές κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση και σε προσωπικές πληροφορίες από το αυτοκίνητο, όπως η λίστα των επαφών, τα ραντεβού ημερολογίου, τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, οι επισκέψεις σε τοποθεσίες, οι κωδικοί πρόσβασης Wi-Fi και τα session tokens από email λογαριασμούς.

Κλείνοντας, ο Werling τονίζει πως η Tesla δεν μπορεί να διορθώσει αυτήν την ευπάθεια (exploit) με απλή ενημέρωση λογισμικού, αφού απαιτείται να αντικαταστήσει την CPU με νέα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...