Η Audi έχει στα πλάνα της να παρουσιάσει στην αγορά πέντε νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Γι’αυτό, θέλει να μειώσει τα κόστη κατά 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη μετάβασή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων.

Η Audi, που είναι ο κύριος φορέας κερδών για VW Group, σχεδιάζει να φέρει στην αγορά πέντε νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας με το e-Tron SUV που θα κατασκευάζεται από το 2018 στις Βρυξέλλες. Παρά το κόστος για το πρόγραμμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να διατηρήσει το λειτουργικό περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 8% ετησίως, σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στην Audi. Το περιθώριο κέρδους του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ήταν 8,9%.

Το μεγαλύτερο μέρος της εξοικονόμησης κόστους των 10 δισεκατομμυρίων θα προέλθει από τη μείωση του κόστους έρευνας και ανάπτυξης. Εκπρόσωπος της Audi δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση. Η Audi σκοπεύει επίσης να ελευθερώσει κεφάλαια για επενδύσεις σε τεχνολογία μηδενικών εκπομπών, αναπτύσσοντας συνεργασία με την Porsche, επιτρέποντας και στις δύο εταιρείες να εξοικονομήσουν χρήματα με την ανταλλαγή εξαρτημάτων και μονάδων.