Επίσημο: Η Audi και η Porsche θα μοιράζονται πλατφόρμες

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο τύπου η Audi και η Porsche, θα μοιράζονται από εδώ και στο εξής πλατφόρμες, με τους CEO των δύο εταιριών, Oliver Blume και Rupert Stadler, να δηλώνουν πως πρόθεσή τους είναι μια στενή συνεργασία που έχει ως στόχο να “διαμορφώσουν από κοινού την κινητικότητα του μέλλοντος, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, ώστε οι οι δύο εταιρίες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα τις ευκαιρίες αυτές για τις μελλοντικές γενιές των μοντέλων τους, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων”.

Ο Oliver Blume τόνισε πως μαζί με την Audi θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία των δύο εταιριών με νέες συνέργειες. Όπως είπε η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες θα γίνεται “όπου είναι λογικό” αλλά θα είναι πολύ προσεκτικοί προκειμένου να διατηρηθεί η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Μια Porsche είναι πάντα μια Porsche, και αυτό θα παραμείνει και στο μέλλον.

Ο Rupert Stadler από τη μεριά του δήλωσε πως:

Τα καλύτερα μυαλά και των δύο εταιρειών θα δημιουργήσουν μαζί την τεχνική πορεία για το μέλλον. Είμαστε ενωμένοι με πολλές κοινές αξίες, και πάνω απ’όλα, επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις στους πελάτες μας.

Οι συνέργειες στο VW Group δεν είναι κάτι νέο. Audi, VW και Porsche έχουν συνεργαστεί εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των SUV. Με τη νέα συνεργασία της Audi με την Porsche, οι δύο εταιρίες θα εστιάσουν στην από κοινού ανάπτυξη κοινών πλατφορμών, εξαρτημάτων και άλλων μερών, όπως και στην κοινή ανάπτυξη αυτόνομων και ηλεκτρικών μοντέλων. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως η νέα 911 και το επόμενο R8 θα μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική στο μπροστά μέρος, αλλά και το ίδιο σύστημα διεύθυνσης, μειώνοντας έτσι το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής των δύο μοντέλων.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν πως το πλαίσιο για τους τομείς συνεργασίας θα καθοριστεί εντός των προσεχών εβδομάδων, έτσι ώστε τα πρώτα κοινά μέρη να βγούνε στην αγορά το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....
Autoblog.gr