Ένα πράγμα που λατρέψαμε κατά την δοκιμή της 5-λιτρης Mustang GT ήταν το εθιστικό γουργουρητό του V8 κινητήρα, καθώς και ο πλούσιος ήχος της εξάτμισης. Δυστυχώς, όμως, ζούμε σε μια υπερβολικά ορθή κοινωνία και κάποιους τους ενοχλεί, κάτι που πέρα από την πλάκα είναι απόλυτα σεβαστό.

Γι’αυτό και η Ford βρήκε τη λύση για τη νέα Mustang GT. Τον ονομάζει “Good Neighbor Mode” (πρόγραμμα καλής γειτονιάς), και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ξεκινήσουν τα αυτοκίνητά τους με σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, αποτρέποντας έτσι τυχόν παράπονα.

Η προαιρετική λειτουργία λειτουργεί όπως κάθε ενεργό σύστημα εξάτμισης. Έτσι, όταν επιλέξεις το Quiet Mode ή Quiet Start (ήσυχη λειτουργία ή ήσυχη εκκίνηση) το αυτοκίνητο κλείνει ένα σύνολο διαφραγμάτων στο μήκος της εξάτμισης, ρίχνοντας τον στα περίπου 72 dB, με τη Ford να λέει ότι είναι περίπου 10 dB λιγότερα από το Mustang GT χωρίς το σύστημα.

Επιπλέον, στη Mustang μπορεί να προγραμματίσεις ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίες. Για παράδειγμα, μπορείς να ρυθμίσεις την εξάτμιση για αυτόματη αλλαγή σε “ήσυχη” κατάσταση από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Μετά, μόνο ξερόγκαζα…