Το νέο Tesle Model 3 πρώτο στη μάχη για την φθηνότερη ηλεκτρική αυτονομία

Σχετικά άρθρα

Στην Αμερική έχουν μια μονάδα μέτρησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου διαιρώντας την τιμή αγοράς ενός μοντέλου με την ανακοινώσιμη αυτονομία, δημιουργούν μια λίστα που δείχνει την αποδοτικότητα κάθε δολαρίου που δαπανάται, με όσο πιο μικρό το νούμερο, τόσο καλύτερο για τον πελάτη.

Πριν τα αποκαλυπτήρια του νέου Tesla Model 3, το Chevrolet Bolt βρισκόταν στην κορυφή της λίστας, με 157,54 δολάρια ανά μίλια ηλεκτρικής αυτονομίας, όντας αρκετά μπροστά από το Hyundai Ioniq Electric, το οποίο  κοστίζει 237,90 δολάρια ανά μίλια ηλεκτρικής αυτονομίας.

Με το νέο μοντέλο της Tesla, στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία -που του χαρίζει αυτονομία 310 μιλίων (500 χλμ)- να κοστίζει 44.000 δολάρια, η τιμή που βγαίνει είναι 141,94 δολάρια ανα μίλια ηλεκτρικής αυτονομίας, κάτι που σημαίνει ότι κέρδισε τη μάχη για την φθηνότερη ηλεκτρική αυτονομία.

Από την άλλη, κοιτώντας τον τιμοκατάλογο που έδωσε η εταιρία, το ακριβότερο Model 3 που μπορεί να αγοράσει κάποιος κοστίζει 59.500 δολάρια. Έτσι, με την τιμή της έκδοσης Long Range να είναι 44.000 δολάρια, το πακέτο Premium προσθέτει 5.000 δολάρια, το Autopilot άλλα 5.000, με την αυτόνομη λειτουργία του να χρεώνεται επιπλέον 3.000 δολάρια, οι 19άρες ζάντες κοστίζουν 1.500 δολάρια, ενώ το χρώμα επιβαρύνει το τελικό ποσό άλλα 1.000 δολάρια.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...