Ας μην ανοίξουμε το βαρύ κι ασήκωτο θέμα της διανομής του πλούτου. Ας ασχοληθούμε λίγο με τα ποσά που παίρνουν διάσημοι αθλητές και το κατά πόσο ανταποκρίνονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο Neymar Jr, για παράδειγμα, θα παίρνει 30 μύρια τον χρόνο για να κλοτσάει ένα τόπι. Υπεραπλούστευση μεν, καθώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο –και δη σε τέτοιο επίπεδο- απαιτεί κοπιαστική δουλειά, ικανότητες και ταλέντο, αλλά δεν παύει να είναι η ρεαλιστική περιγραφή. Συν ότι αν δεν έχεις τους ανάλογους συμπαίκτες –Maradona στη Νάπολι και Kaka στη Μίλαν εξαιρουμένων- δεν κάνεις πολλά. Αλλά τέσπα, είναι δύσκολο και κουραστικό.

Οι επαγγελματίες παίκτες του γκολφ, τι ακριβώς κάνουν για να κερδίζουν τον σκασμό των εκατομμυρίων που χορεύουν στα μπαστούνια τους; Σα να μην έφτανε αυτό, τους χαρίζουν και αυτοκίνητα (παντού γίνεται αυτό, αλλά καταλαβαίνεις την απόγνωση). Ο Μarcel Siem, στο Porsche European Open του Αμβούργου, έβαλε «άγγιχτη» τη μπάλα στη 17η τρύπα από τα 155 μέτρα. Επίτευγμα που ήταν αρκετό για να του χαρίσει μια ολοκαίνουργια Porsche Panamera Turbo Sport Turismo αξίας 200 χιλιάδων ευρώ.

Δεν λέω ότι είναι εύκολο, ούτε ότι μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αλλά και από καθαρό «φάρδος» μπορεί να κάτσει. Ο Γερμανός δεν κερδίζει για πρώτη φορά αυτοκίνητο, καθώς το 2014 στην Ολλανδία είχε πάρει τα κλειδιά ενός Volvo V40 T5 για τον ίδιο λόγο. Και φοράει μπλουζάκι με χορηγία της Mercedes. Άρχοντας.